Læg en budget, inden du låner

Det er blevet nemt at låne penge. Med de online lånetyper, der er kommet til, og som udgør et alternativ til traditionelle banklån, er det blevet både meget nemt og meget hurtigt at låne penge. Disse faktorer er sandsynligvis også ganske centrale, når det gælder en forklaring på, hvorfor vi danskere låner mere end nogensinde før i historien. Mange har stor glæde af de nye, nemmere og hurtigere lån, men nogle kaster sig også lidt for hurtigt ud i at låne penge online. Når man låner penge, siger man samtidig ja til en række forpligtelser. Det er derfor vigtigt at overveje, hvilke konsekvenser disse forpligtelser kan have for din økonomiske situation, inden du siger ja til dem.

Tænk en ekstra gang

Når man låner online, kræver det ikke meget mere end ganske få klik at anmode om et lån. Dette kan være en fordel i situationer, hvor man akut har brug for at udvide sit økonomiske råderum. Ofte kan man have pengene til rådighed samme dag, som man har anmodet om dem, og der er ikke de store krav for at få lov at låne. Men det kan også resultere i, at man lidt for nemt bliver fristet til at optage et lån, man egentlig ikke har råd til.

Det koster penge at låne. Når du låner penge af en låneudbyder, skal udbyderen have betaling for at låne dig pengene. Denne betaling finder sted gennem renten. Det er derfor vigtigt, at du bider fast i denne rente, inden du låner og regner ud, hvad det samlet vil komme til at koste dig at låne det givne beløb. Læs mere her hvis du har brug for yderligere info.

Når du finder ud af, hvad lånet samlet set vil koste dig, er det en god idé at lægge et budget. Afhængigt af længden på tilbagebetalingsperiode, vil du skulle betale et månedligt afdrag af dit lån, som skal medregnes i dit budget. Har du økonomi til at tilbagebetale det lånte beløb og renten inden for den givne tilbagebetalingsperiode?

Man kan nemt blive fristet til at trygge lån penge nu, fordi det er den hurtigste løsning. Men den tid, du bruger på at lægge et budget er altid en god investering, da det vil koste dig væsentligt dyrere at optage et lån, du ikke har råd til.

Mange muligheder

Det er altså især renten og tilbagebetalingsperiode, du skal lægge mærke til, når du lægger dit budget. Det er også disse to faktorer, som er vigtigst at holde øje med, når du vælger din låneudbyder. På denne her side kan du få et overblik over de forskellige lånemuligheder samt, hvad renteniveauet og tilbagebetalingstiden hos de enkelte udbydere lægger på. Hver af låneudbyderne kan tilbyde sig noget forskelligt, og det er derfor en rigtig god idé at undersøge dine muligheder grundigt, inden du beslutter dig. Det kan give rigtig god mening for mange mennesker at låne penge, men for at sikre, at oplevelsen bliver så god som muligt, er det en god investering at bruge tid på at forberede sig ordentligt.

Disse overvejelser skal du gøre dig, når du vil låne penge

At låne penge er ikke altid lige nemt. Det kan ofte vise sig at være en lang og drænende proces, som ender med, at tage flere midler og timer, end du har at give af. Det kan være, du er kommet til at ryge på RKI-listen og derved har det ekstra svært ved at låne. Du søger måske et quicklån, men glemmer at læse det med småt, og står nu med mere gæld end du havde forberedt dig på.
Dette er alle problemer, som er meget mulige at støde på, og der er ingen skam i, at ikke have helt styr på, hvad du skal forberede dig på, inden du tager et lån.
Denne overskuelige guide vil forklare dig hvilke kvaliteter du skal holde øje med og hvilke faldgruber, du måske overser, inden du tager et lån. Det er vigtigt at holde sig informeret, og ikke mindst vide hvad du går ind til, når du tager et lån.

Læs det hele igennem nøje

Det første du burde gøre, inden du tager et lån, er, at læse alle betingelserne godt igennem. Dette gør sig især gældende, hvis du skal til at tage et quicklån. Mange quicklån kan virke for gode til at være sande, og ofte, er det også sagen.
Når du skal tage et quicklån, er det vigtigt, at du læser det med småt, da der ofte kan være en skjult rente, eller et gebyr, som du lige har fået overset. Dette kan gøre, at du ender i en værre situation finansielt, end du gjorde før. Der findes heldigvis hjemmesider, hvor du nemt og overskueligt kan gennemse forskellige lån, og deres betingelser, så du kan skabe dig et overblik, før du tager et lån. På denne her side kan du nemt skabe dig et overblik over de forskellige udbyderes, og beslutte dig for, hvilket lån der kunne være bedst for dig og dine behov.
Det er ekstremt vigtigt, at du holder dig opdateret indenfor renter og gebyrer, da det nemt kan komme og bide dig i røven, hvis du går ind i et lån med tårnhøje renter eller gebyrer.

Lån burde være nemme og overskuelige

Mange lån stiller krav til deres låner. Det kan være alt fra bevis på tidligere gæld til, at du skal komme med sikkerhed. Dette er selvfølgeligt i bankens bedste interesse, at de har disse sikkerhedsforanstaltninger, men det er ikke alle der står i pengenød, som kan leve op til disse krav. Hvis du er havnet i RKI, kan dét at låne blive meget sværere, selv hvis du har en god grund til at låne.
Det er svært, men ikke umuligt at låne på trods af RKI, men hér er det dig som skal tage sikkerhedsforanstaltninger. Som sagt er det normalt svært at låne når man er havnet i RKI, og derfor skal du som låner være ekstra forsigtig med, hvilket lån, der gavner dig bedst. Du kan læse mere her omkring lån på trods af RKI, og forhåbentligt, foretage dig et sikkert og oplyst lån.

Find et lån fuld af muligheder

Et lån kan på mange måder åbne op for et hav af muligheder, som du ellers ikke ville have haft adgang til. Her kan blandt andet være tale om en drømmerejse, en længe ønsket renovering af huset eller en ny bil, som hver dag kan transportere dig fra A til B. Mange forbinder det at låne penge med en tur ned i banken, men dette er faktisk slet ikke nødvendigt. På nettet kan du nemlig låne både små og store beløb, og her behøver du desuden ikke at redegøre for, hvad du gerne vil bruge dine lånte penge på. Det er nemlig helt op til dig. Hvis du også gerne vil finde et lån fuld af muligheder, kan du med fordel læse med herunder, hvor vi kommer ind på tre ting, som du især bør overveje, inden du skriver under på den endelige låneaftale.

Lån hverken for lidt eller for meget

Først og fremmest bør du aldrig låne hverken mere eller mindre, end hvad du har brug for. Hvis du låner for få penge i første omgang, risikerer du nemlig at måtte tage et nyt lån, og her vil du altså skulle betale diverse gebyrer og lignende en gang til. Lånet vil således samlet set blive dyrere, end hvis du blot havde lånt det rette beløb fra starten af. Omvendt er det heller ikke at foretrække at låne et for stort beløb, da det som bekendt altid koster noget at låne penge. Lån derfor kun det beløb, som du ved, du skal bruge.

Tjek lånets tilbagebetalingstid

Et lån er naturligvis kun lånte penge, og derfor skal pengene betales tilbage igen på et tidspunkt. Når du tjekker forskellige typer lån, vil det fremgå, hvor lang tid du har til at tilbagebetale pengene. Her er det vigtigt, at du er realistisk, så du ikke skriver under på en aftale, som du ikke kan holde. Det er nemlig bedre, at du vælger en længere tilbagebetalingstid og dermed står i gæld i lidt længere tid, frem for at du misligholder din aftale.

Sammenlign forskellige lån, og find det bedste for dig

På markedet for hurtige og nemme lån på nettet, kan det for mange være vanskeligt at finde frem til, hvilket lån der vil være det bedste. Hvis du er ny på lånemarkedet, kan det derfor være en fordel for dig at benytte forskellige sammenligningssider, der netop viser forskellige lån sat over for hinanden. På den måde er det nemmere for dig at danne dig et overblik over dine muligheder. Blandt andet MONEYBANKER.dk sammenligner forskellige lån, og her fremgår det eksempelvis, hvilke krav de forskellige låneudbydere stiller til deres lånere, hvad deres tilbagebetalingstid er, og hvor mange penge det er muligt for dig at låne hos dem. Derudover kan du se, hvilken rente du kan forvente hos den pågældende udbyder, ligesom du også kan se en samlet anmeldelse fra brugerne, der før har benyttet sig af netop denne låneudbyder. Uanset hvilket lån du vælger, kan du imidlertid være sikker på at få en hurtig betjening og en udbetaling i løbet af relativt få dage.

 

En nemmere hverdag

Noget af det værste, man kan have hængende over hovedet, er pengemangel, og står du i en situation, hvor du mangler penge, kan det ofte medføre stress. Penge fylder nemlig så tilpas meget i vores hverdag og i hele vores samfund, at man – hvis man i en periode ikke har et så stort rådighedsbeløb – kan føle sig direkte og fysisk påvirket af det. Derfor skal vi her se nærmere på, hvordan du med få og lette midler kan sikre dig selv en nemmere hverdag uden økonomiske bekymringer. En hverdag hvor du naturligvis bruger dine penge fornuftigt, men hvor du heller ikke skal føle dig begrænset på grund af dårlig økonomi. Læs med her og bliv klogere på, hvordan din økonomiske situation kan blive markant forbedret – hurtigt.

Spar op og vær kritisk

Hvis du helt reelt mangler penge i din hverdag, er du garanteret motiveret til at få vendt den nedadgående spiral. En af de helt nemme steder, du kan starte, er ved at spare op og være kritisk med, hvad du bruger penge på.

Når du skal spare op, skal du naturligvis starte på et tidspunkt, hvor du har bare det mindste økonomiske overskud. Du skal ikke stresse over, at du ikke kan lægge ret mange penge til side i starten – mange bække små gør bekendt en stor å. Bare du lægger et lille beløb til side en gang imellem, er du i hvert fald bedre stillet, end hvis du slet ikke havde sparet op.

Når det så er sagt, er du måske nødt til at være en smule kritisk med, hvad du bruger penge på for overhovedet at være i stand til at lægge penge til side. Brug mindre tid på netshopping – og shopping i det hele taget – og fald ikke for din egen overtalelse, når din indre stemmer siger, at du er nødt til at købe noget, fordi det er på tilbud. Lad være. Du bruger stadig penge. Skær ned på take away-maden og lav selv al din mad fra bunden. Tag endvidere en pause fra kantinen på arbejdet eller i skolen. Du kan lave meget billigere mad selv. Tænk fremad og køb ind et par gange om ugen i stedet for de vanlige flere. Alt tæller.

Lån dig til overskud

Er du en kende utålmodig og ikke ret god til at spare op i hverdagen, og er du endnu dårligere til at være kritisk over, hvad du bruger penge på, er opsparingsmetoden måske ikke noget for dig. Måske er du i højere grad typen, som sætter pris på muligheden for at låne penge og dermed have et større rådighedsbeløb med det samme? I så fald bør du se nærmere på de forskellige lånemuligheder, som gemmer sig på internettet. Der er nemlig rigtig mange forskellige lån samt låneudbydere, og du kan helt sikkert finde det, som passer til dig og dine behov. Find lånemuligheder hos laanpenge365.dk.

Gode råd: Når du har brug for et lille lån

Det kan ske for alle. Nogle gange sker der noget i vores liv, der gør, at vi har brug for lidt ekstra penge. Det kan være til reparation af bilen, til nye studiebøger eller noget helt andet. Det er typisk ikke mange penge, og for nogen vil ikke være noget problem at betale. Har du en meget stram økonomi, kan det være sådan noget, der sætter hele budgettet over styr. Vi giver her gode råd, hvad du kan gøre, når du har brug for et lille lån.

Låne fra familier eller venner?

Der er selvfølgelig altid mulighed for at høre sin familie eller sine venner, om det er muligt at låne af dem. Det kan dog være lidt problematisk at låne af familie og venner, da der hurtigt opstår en speciel stemning imellem jer, når I er sammen. Du tør næsten ikke bruge penge foran dem, for vil de ikke med det samme tænke, at de penge kunne du bruge til at betale lånet til dem af med.

Vi anbefaler, at du overvejer en anden mulighed, hvis du allerede nu kan se, det kan skabe et problem. Anser du i stedet dette for den bedste udvej, er det en god idé, I får skrevet nogle klare aftaler op. På den måde er alle enige om, hvornår og hvor meget der skal betales tilbage af gangen.

Er det sikkert at låne fra online låneudbydere?

Mange er begyndt at ty til at låne penge online via diverse kviklån. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved denne metode. Man skal især være opmærksom på, at der kan være høje renter ved sådan et type lån. Det kan derfor være en dyr omgang at begive sig ud i et kviklån, hvis du ved, der kommer til at gå lang tid, før du kan betale det hele tilbage.

Der findes dog også kviklån, der er gratis, hvis man betaler pengene tilbage indenfor fx 30 dage. Lån penge gratis, hvis du fx kan betale til den første kommende måned. Det vil typisk være et mindre lån, der ikke vil ødelægge din økonomi i den næste måned, når du skal betale pengene tilbage.

Skal jeg gå til min bank?

Du kan selvfølgelig også vælge at gå til din bank for at høre, om du kan låne pengene der. Det vil typisk blive betegnet som et forbrugslån, og der vil derfor være høje renter i forhold til andre typer lån. Det kan være svært at få et lån i banken, hvis det er et meget lille lån. Det er selvfølgelig altid værd at undersøge, hvor man får det bedst mulige lån, og om det er muligt at låne i banken.

Unge bliver lokket med dyre lån

Unge bliver lokket med dyre lån

Unge har i dagens Danmark utrolig mange udgifter, og hvis man eksempelvis er studerende, og bor i en dyr lejlighed i en storby, kan det være rigtig svært at få det hele til at løbe rundt – og mange vælger derfor at tage et lån. Dog er der rigtig mange, der ikke ved, hvad der er vigtigt at holde øje med, når det kommer til at låne penge, og man kan derfor nemt komme til at vælge de lidt for dyre lån, som man reelt set ikke har råd til. Hvis du er på udkig efter et lån, bør du derfor læse de nedenstående råd, så du ikke ender med at blive lokket af en snedig låneudbyder til at betale for meget.

Opfylder du alle kravene til at kunne tage et lån?

Allerførst, inden man begynder at finde ud af, hvor man kan finde det billigste lån, bør man undersøge, om man overhovedet opfylder de forskellige krav, der findes, for at kunne optage et lån. For det første skal du være fyldt 18 år og være dansk statsborger. Herudover er det ganske essentielt, at du ikke er registreret hos RKI som værende en dårlig betaler, da dette vil stille dig i et ekstremt dårligt lys hos alle låneudbydere, og hvis du er registreret her, vil det nærmest være umuligt for dig at låne penge fremover. Der kan også være andre parametre, som de forskellige låneudbydere holder øje med, og disse kan du læse mere om på deres hjemmesider.

Find det billigste lån

Men hvis du opfylder alle kravene, hvad kan du så som kunde gøre for at finde et billigt lån? Det handler ganske enkelt om at fremstå så stabil over for långiveren som overhovedet muligt, og dette kan gøres på mange forskellige måder. Først og fremmest bør du indhente op til flere lånetilbud, da det giver dig en langt større chance for at finde det helt rigtige og billigste lån til dig. Ydermere bør du samle alle dine lån ét sted, da du herved slipper for at skulle betale renter og gebyrer flere steder. Herudover bør du også fremhæve, hvis du har en god tidligere kredithistorie, da dette faktisk er det allermest vigtige, hvis man er på jagt efter et billigt lån. Det handler altså om at vise for långiveren, at du er en god kunde, der har styr på sin økonomi, og at de derfor sagtens kan låne dig penge til en god pris. Du skal altså forhandle med långiveren og komme med alle dine argumenter for, hvorfor de skal vælge dig og udbyde dig et billigt lån.

Gør et godt forarbejde

Det er også en rigtig god idé at klargøre, hvor mange penge det egentlig er, du ønsker at låne. Handler det blot om et lille indskud, så du nemmere kan få hverdagen til at hænge sammen, eller skal du låne penge til en lejlighed eller en bil? Herefter skal du jo til at sammenligne de forskellige lån med hinanden, og dette er ikke helt så nemt, da der er rigtig mange forskellige ting at holde øje med. Man skal altså være opmærksom på bl.a. låneudbyderens vilkår og huske at sammenligne afbetalingsperioden. Det er også en rigtig god idé at kigge på ÅOP, som er de samlede årlige omkostninger, som hurtigt fortæller dig, hvor dyrt det reelt set er at låne penge. Ved at kigge på ÅOP kan du nemt og hurtigt sammenligne de enkelte lån med hinanden, så du undgår at blive snydt.
Ydermere bør du gøre op med dig selv, om du ønsker at optage et lån, der har en kort afbetalingsperiode eller lang afbetalingsperiode. Lav derfor et budget over dit forbrug, så du helt præcis ved, hvor stort et beløb du vil kunne være i stand til at betale tilbage på lånet hver måned. Hvis du sørger for at få gjort hele dette forarbejde grundigt, vil du med garanti ikke ende på RKI-listen – og derved få rigtig svært ved at låne penge fremover.

Forhandl med låneudbyderen – og få de bedste vilkår

Det er vigtigt at sige, at når du har fået indhentet en masse forskellige tilbud fra forskellige låneudbydere, skal du ikke blot vælge det første og det bedste lån, men i stedet bør du bruge tid på at forhandle vilkår på dit lån. Man skal nemlig se hele processen med at låne penge som en forhandling mellem dig og låneudbyderen. Prøv hele tiden at udfordre den anden part, så du ender med de bedst mulige lånevilkår til den allerbedste pris. Låneudbyderen er jo selvfølgelig ude på at indgå en aftale med dig i sidste ende, og derfor er de villige til at gå på kompromis og give dig forskellige tilbud. Hvis man er god til dette, kan man i sidste ende sidde tilbage med et rigtig godt tilbud og spare en helt masse penge.

Spar penge og få råd

Spar penge og få råd til de vigtigere ting i livet

I dagens Danmark lever vi som regel et stresset og hektisk liv, hvor det kan være svært at få taget sig sammen til at spare og leve økonomisk. Når vi kommer sent hjem om eftermiddagen efter en lang og hård arbejdsdag med en masse trættende møder, kan det være svært at overskue at tænke økonomisk og spare penge, når man eksempelvis handler ind. Man vælger derfor ofte den hurtige – men måske også lidt dyrere – løsning. Og hvis man går og drømmer om at få råd til rejser, dyre sko, en ny sofa eller noget helt fjerde, er dette ikke en særlig hensigtsmæssig måde at leve sit liv på.
Heldigvis er der en masse gode råd til, hvordan man kan spare penge i sin hverdag og få råd til alle de sjove ting i livet – hvad end det er et spa-ophold med en veninde, et restaurantbesøg, en tur til Berlin eller noget helt andet.

Spar masser af penge, når du handler ind

Det er især, når man køber ind, at man nemt kan komme til at smide rundt om sig med sine penge på en uhensigtsmæssig måde – så her er der altså virkelig mange penge at spare, hvis man først begynder at tænke over det. Først og fremmest er det en rigtig god idé at købe stort ind ad gangen af de allermest nødvendige dagligvarer, som man bruger hele tiden – dette kan eksempelvis være kød, dåsevarer, pasta, ris osv. Disse varer bruger man jo hele tiden, og på den måde undgår du de høje priser, og så har du altid en reserve lige ved hånden. Se derfor efter de gode tilbud i diverse tilbudsaviser og så slå til og handl stort ind, når du finder noget godt – og dette gør sig ikke kun gældende for madvarer. Det er også en god idé, når det kommer til køkkenpapir og toiletpapir, som man jo også bruger rigtig meget af i hverdagen.
Hvis du ikke allerede gør det, bør du som sagt bruge lidt ekstra tid på at læse tilbudsaviser, da det virkelig kan være hele besværet værd. Supermarkeder kører nemlig ofte med forskellige tilbud – og her snakker vi altså rigtig gode tilbud – på varer, som man bruger hver eneste dag. Så begynd at gå på tilbudsjagt, da der her er virkelig mange penge at spare.

Organisér dine køb

Et helt basalt råd – men som faktisk har vist sig at være ganske effektivt – er at lave en indkøbsliste. På den måde undgår du at få en masse unødvendige varer med hjem, som du egentlig ikke har brug for. Så står det bare og tager plads i skabet eller i køleskabet, indtil den dag det bliver for gammelt og skal smides ud. Dette er bestemt ikke særlig økonomisk, men hvis man har en indkøbsliste, har man et godt overblik over, hvad man står og mangler her og nu, og det er desuden relativt nemt at lave. Alt, du skal gøre, er bare lige at tjekke i skabet og i køleskabet, hvad du mangler, og dette tager jo ikke mere end et minut. Når du så når ned i supermarkedet, er det selvfølgelig ganske essentielt, at du holder dig til listen – ellers kan det jo være lige meget. Det kan være utrolig svært at holde sig fra alle de søde sager, når man står nede i Fakta eller Kiwi efter en lang og hård arbejdsdag, men her er det vigtigt, at man hanker op i sig selv og kun holder sig til planen – selvom man virkelig har lyst til chokolade.

Køb dine dagligvarer på nettet og spar penge

Nu til dags er det faktisk også gået hen og blevet lidt af en trend at købe sine dagligvarer på nettet. For mange kan det være rigtig svært at forestille sig, at man ikke længere behøver at møde fysisk op i sit lokale supermarked, da man har været vant til dette i hele sit liv. Men der er faktisk en del penge at spare på dagligvarer, hvis man køber dem online. Ulempen her er godt nok, at man naturligvis skal betale ekstra for leveringen, og dette skal man huske at tage med i regnestykket. Men alt i alt har online dagligvarebutikker som regel en masse gode priser på de mest gængse hverdagsprodukter, så det kan helt klart være en god idé at undersøge.

Få råd til alle de sjove ting i livet

Ved hjælp af disse gode råd, når du handler ind, vil det blive langt nemmere for dig at spare penge i hverdagen og få råd til de lidt sjovere ting – såsom rejser, shopping, biografture osv. Det kræver naturligvis lidt tid og planlægning at følge de ovenstående råd, men det vil helt sikkert være hele besværet værd i det lange løb. Undgå fejlkøb, planlæg dine indkøb og tjek dagligvarer på nettet og diverse tilbudsaviser, så er der masser af penge at spare.

Penge mellem venner – en dårlig ide

Penge mellem venner – en dårlig ide

Det må være de fleste mennesker, der kender til dilemmaet med, at man pludselig står og mangler penge af den ene eller anden årsag. Det kan eksempelvis være fordi, at det er blevet slutningen på måneden, og man kan bare ikke få det til at løbe rundt økonomisk, eller også er man kommet til at ødelægge sin smartphone eller bærbare computer ved et uheld – og vi ved alle, hvor svært det kan være at leve uden enten sin mobil eller computer. Men hvad gør man så, når man virkelig har brug for penge, og éns konto er fuldstændig tom? Det kan være et rigtig svært spørgsmål at stille, men mange vælger faktisk at gå til deres venner. Hvis dette er noget, man har prøvet, ved man udmærket, at det kan føre til rigtig akavede samtaler, i og med at det kan være svært for vennen at få sagt nej – selvom han eller hun måske ikke har lyst til at låne penge ud. Generelt kan man sige, at det bare er en dårlige idé at låne penge af sine venner, og det kan i værste fald ødelægge venskaber.

Hvis der er penge mellem venner, kan man ofte glemme alt om få betalt tilbage, da man måske ikke lige finder det så vigtigt, da man jo netop kender vedkommende. Tiden går, og pludselig er der en virkelig træls stemning mellem jer, i og med at I aldrig får talt om det. Det kan simpelthen bare ikke siges nok. Penge mellem venner kan stort set aldrig gå hen og blive en positiv ting – især ikke når man har med de lidt større beløb at gøre. Et godt råd er derfor, at hvis man skal låne penge, bør man ikke låne af sin allerbedste kammerat, men i stedet spare op eller tage et lån fra lånefirma.

Et kviklån kan være løsningen

Et kviklån optages online, og her skal du ikke spørge nogen om lov, inden du låner penge – hverken din bank, dine venner, din familie eller andre. Det er derfor kun en sag, der vedrører dig selv, og så undgår du alle mulige trælse konflikter med nogle, du kender. En anden fordel ved at optage et kviklån er, at det bliver udbetalt ekstremt hurtigt ift. mange af de mere traditionelle lån, man kan optage i banken. Så er du interesseret i at låne penge her og nu og i at undgå nogle stridigheder med dine venner, bør du helt sikkert overveje et kviklån.

Men hvordan finder man så det bedste kviklån? Det kan faktisk godt være lidt af en jungle at finde rundt i, eftersom der er en hel del selskaber at vælge imellem. Først og fremmest skal det siges, at det langtfra er alle kviklån, der er lige gode, og man skal derfor være ganske påpasselig, så man ikke bare går ud og vælger det første og det bedste. Hernæst bør man gå ind og kigge efter ÅOP, da det helt klart giver det letteste overblik over lånets pris, i og med at ÅOP også har medregnet alle de skjulte udgifter, som kan være rigtig vanskelige at få øje på selv.

Der er masser af fordele ved et kviklån

Man kan som sagt stå og mangle penge her og nu af den ene eller anden årsag, men det er virkelig en dårlig idé at spørge familie eller venner om penge. Med et kviklån, skal man ikke stå til regnskab for nogen, og det er desuden en utrolig nem procedure. Normalvis, når man tager et lån i banken, er der en masse dokumenter, der skal kontrolleres, og det er ofte en utrolig langsommelig og trættende proces. Men med et kviklån online, skal du blot indsende ganske få oplysninger – heriblandt din bopæl, regelmæssige indkomst, kontonummer osv. Umiddelbart herefter vil du modtage lånet. Det er altså en ekstremt nem og hurtig proces, som ikke kræver ret meget. Du kan desuden ansøge på hvilket som helst tidspunkt på døgnet, og du kan både gøre det via sms eller din computer.

En anden grund, til at processen går så hurtigt, er, at systemerne ofte heller ikke går ind og kigger på din tidligere kredithistorie. Der er altså ingen, der går ind og snager i dit privatliv eller sætter spørgsmålstegn ved, hvad du har tænkt dig at bruge dine penge på. Valget er helt og holdent dit, og du behøver ikke at stå til regnskab for nogen. Det skal dog siges her til sidst, at eftersom der ikke er andre, der gør det, skal du naturligvis selv gå ind og vurdere, om det nu er hensigtsmæssigt for dig at optage et kviklån. Det allerbedste er jo at spare op inden man køber noget.

Lån penge til en ny mobil

Lån penge til en ny mobil

Står du og mangler en ny mobiltelefon af den ene eller anden årsag? Rigtig mange kender til problemet med, at man efter en våd bytur med vennerne er kommet til at tabe sin smartphone, og at den derfor er gået i stykker. Det er virkelig irriterende, da vi jo i dagens Danmark efterhånden er gået hen og blevet helt afhængige af vores mobiler, og vi kan nærmest ikke leve uden dem – og hvis man så ved et uheld kommer til at ødelægge den, er man nødsaget til at gå ud og købe en ny med det samme. For hvordan skal man ellers kunne få fat på sine venner, tjekke sin mail og blive opdateret på alle de sociale medier?

Nu til dags ser vi altså mobilen som en fuldstændig uundværlig del af vores liv, og hvis den går i stykker, går vi bare lige ud og køber en ny – det gad vi i hvert fald godt, at vi kunne. Men en mobiltelefon er jo ikke bare lige noget, man sådan har råd til at gå ud og købe, da de som regel koster flere tusinde kroner – og hvem vil kunne have råd til det, hvis man er en fattig studerende, der knap nok kan få økonomien til at løbe rundt på månedsbasis? For den fattige studerende er 5.000 kr. til en ny mobiltelefon rigtig mange penge, og det er et beløb, som man ikke bare lige vil kunne finde frem.

Dum idé at låne af venner og familie

Men hvad er der så af muligheder, hvis éns kæreste eje er gået i stykker, og man bare MÅ ud at have fingrene i en ny? Man kan jo selvfølgelig altid låne penge af sine venner eller familie, men det er ikke lige sjovt at skulle spørge om et lån, når det er nogen, man kender rigtig godt. Det kan som regel føre til en rigtig akavet samtale, og vi ved desuden alle, hvor galt det kan gå, hvis man låner penge af sine venner. Tiden går, og man får måske ikke lige betalt tilbage til sin mor eller gode ven som det første, fordi man netop tænker, at det ikke er så vigtigt, når det er nogen, man kender. Men før man får set sig om, har det skabt en utrolig træls stemning, og i værste fald kan det splitte et godt venskab ad.
Et godt råd er derfor, at man altid bør holde sin familie og venner ude, når det drejer sig om lån af penge.

Lån penge nemt og hurtigt med et kviklån

Men hvis det ikke er hensigtsmæssigt at spørge venner og familie til råds, hvad gør man så? Man tager da bare et kviklån. Med et kviklån, skal du ikke spørge nogen om lov, og så kan du låne det beløb, din nye mobiltelefon koster. Rigtig mange mennesker forbinder proceduren omkring ansøgning om et lån som en utrolig tidskrævende og besværlig proces, hvor der er mange dokumenter, der skal godkendes og kontrolleres, og man er derfor lidt skeptisk, når det handler om at optage et lån. Men sådan er det ikke med kviklån, for her anvendes der nemlig et onlinelånesystem. Det eneste, du skal gøre, er at indsende dokumentation for, hvor du bor, hvad din indkomst er og endelig din konto, hvor du ønsker, at pengene skal gå ind – sådan foregår det i hvert fald på de fleste sider, der udbyder kviklån, og du vil hernæst modtage pengene og kunne gå ud og bruge dem på lige det, du har lyst til.

Hvad man bør være opmærksom på

Man skal dog være opmærksom på, at i og med at hele denne låneproces er så hurtig og enkel, og at systemerne ofte heller ikke går ind og snager i din tidligere betalingshistorie, stiller det naturligvis nogle krav til dig som låntager, da du i stedet selv skal kunne være i stand til at gå ind og vurdere, om det nu er hensigtsmæssigt for dig at optage et lån. Men så længe du føler, at du vil kunne være i stand til at styre det, og det udelukkende er fordi, at du står og mangler en given sum penge til eksempelvis at få pengene til at række i slutningen af måneden, eller hvis din telefon er gået i stykker, og du virkelig har brug for en ny, så kan et kviklån være ganske belejligt.

Kviklån er gået hen og blevet mere og mere udbredt i de nordiske lande, og de kreditgivere, vi har i Danmark, er generelt nogle, der er til at stole på. Man bør derfor ikke være nervøs omkring at optage et kviklån. Med et kviklån kan du altså låne penge hurtigt og nemt til det, du lige står og mangler her og nu – nemmere bliver det ikke.

Hvad er et afdragsfrit lån?

Hvad er et afdragsfrit lån?

Når du optager et lån, er det en selvfølge, at du skal betale pengene tilbage. Det er dog en sandhed med modifikationer, da der rent faktisk findes en særlig låntype, som gør, at du ikke altid betaler afdrag. Disse såkaldte afdragsfrie lån er kendetegnet ved, at du som låntager i en periode ikke afdrager på dit lån, men udelukkende betaler renter og gebyrer til långiver. Det betyder naturligvis, at du ikke reducerer din restgæld, men på trods af dette er de afdragsfrie lån immervæk en attraktiv lånemulighed for dig, som ikke føler, at du har luft i økonomien til at afdrage på din gæld i en kortere eller længere periode; eksempelvis i december, hvor der er udgifter til både julemad og gaver. I dette blogindlæg vil vi kort forklare om de forskellige afdragsfrie lån, der findes, og beskrive, hvorfor et afdragsfrit lån kan være oplagt for dig, når du skal låne penge.

Primært to muligheder for afdragsfrihed

Når snakken falder på lån med afdragsfrihed, taler man typisk om to låntyper, der er en smule forskellige. Der findes en del afdragsfrie lån, hvor den første periode er uden afdrag. Dette ser man ved nogle realkreditlån, hvor du ikke er forpligtet til at afdrage på gælden de første 10 år. Det kan være en stor hjælp for dig, hvis du i forvejen ved, at økonomien er stram, og at du har brug for tid til at finde dig til rette med dit nye lån. Afdragsfriheden betyder nemlig, at du kun skal betale renter, hvilket resulterer i en forholdsvis lav ydelse.

Den anden afdragsfrie låntype fungerer således, at du selv bestemmer, hvornår du ønsker at gøre brug af en afdragsfri periode. Du starter dermed ganske normalt med at afdrage på din gæld, men hvis du skulle få brug for en pause, skal du blot meddele låneselskabet, at du ønsker at benytte muligheden for afdragsfrihed som beskrevet i lånebetingelser. Du skal typisk meddele dette i god tid, så långiver kan nå at notere dette i sine systemer, så du ikke modtager påmindelser og rykkere, fordi du ikke afdrager på din gæld. Et sådant afdragsfrit lån kan være oplagt, hvis du ved, at du til sommer har mange udgifter og derfor får svært ved at få budgettet til at hænge sammen, hvis du ovenikøbet skal betale afdrag hver eneste måned. Her kan du passende informere din låneudbyder om, at du ønsker en måneds pause, så du kan bruge dine penge på noget sjovere.

Hvornår kan et afdragsfrit lån være relevant for dig?

Med ovenstående information in mente er der umiddelbart mange situationer, hvor et afdragsfrit lån kan blive relevant, så du ikke risikerer at komme i mislighold og dermed skal betale rykkere, gebyrer og morarenter. Nedenfor har vi samlet en række situationer, hvor det kan være oplagt at vælge et afdragsfrit lån, så du ikke risikerer at sætte dig for hårdt.

Usikkerhed omkring tilbagebetalingsevne

Det er naturligvis ikke optimalt at låne penge, hvis du i forvejen er usikker på, hvorvidt du i det hele taget nogensinde er i stand til at betale lånebeløbet tilbage. I så fald fraråder vi dig at låne penge, da du kan risikere at stå med en gæld, du ikke har plads til i din privatøkonomi. Det er dog heldigvis de færreste, som låner mere, end deres økonomi kan klare, men er du den mindste smule usikker, kan du med fordel vælge et afdragsfrit lån, så du altid har en nødløsning, hvis du en måned eller to pludselig har mange uforudsete udgifter, der skal betales. Det er dog vigtigt at huske, at afdragsfriheden ikke gælder for evigt, og du skal før eller siden betale hele det lånte beløb tilbage, så undgå altid at låne mere, end du har behov for og råd til.

Hvis du gerne vil vente med at betale tilbage

Der kan være mange årsager til, at du gerne vil udskyde dine afdrag et par måneder, og hvis dette er tilfældet, ja, så er et afdragsfrit lån nok oplagt for dig. Er du på vej på ferie, og vil du gerne have lidt ekstra til oplevelser og god mad, kan du altid vente med at afdrage på din gæld, til du er klar igen. Du skal blot huske at meddele din låneudbyder om, at du ønsker at benytte muligheden for afdragsfrihed – husk at oplyse hvor lang tid, du har brug for. Endvidere skal du være opmærksom på, at du stadigvæk skal betale renter.

Til dig, der gerne vil have ekstra luft i budgettet

Afslutningsvist kan du overveje et afdragsfrit lån, hvis du bare ønsker at vænne dig til dit nye lån. Det er ikke alle, der fra den ene dag til den anden er i stand til at sætte penge til side til afdrag og renter, og derfor kan et lån med en afdragsfri periode i begyndelsen af løbetiden være en oplagt løsning på denne problematik.

Spar penge i hverdagen

Planlæg dine indkøb og spar penge i hverdagen

Der er mange udgifter i en travl hverdag, som du ikke kommer uden om. Du bruger vand, strøm og varme, og du skal naturligvis også have noget at spise – uden mad og drikke duer helten ikke, som man siger. Der er dog relativt mange ting, du kan gøre, hvis du ønsker at spare penge på dine indkøb, så du har mere overskud i hverdagen til de sjove ting, herunder eksempelvis byture, shopping eller rejser. Det kræver bare, at du er omhyggelig med at planlægge dine indkøb, så du altid ved, hvor meget du har at gøre med, og hvad du egentlig har brug for. På denne måde undgår du fejlkøb og ting i indkøbskurven, som måske ikke var så livsnødvendige alligevel. Nedenfor har vi samlet nogle gode tips og råd til, hvordan du kan blive bedre til at planlægge dine indkøb, så du forhåbentligt kan spare penge på mad, drikke og andre fornødenheder.

Spar penge i hverdagen – lav en indkøbsliste

Ovenstående råd lyder måske som noget, din mor kunne have sagt, men ikke desto mindre er det et snusfornuftigt råd, som du bør overveje at tage til dig. En indkøbsliste er nemlig en relativt simpelt ting at lave, og det kræver ikke mere end et par minutter at tjekke køleskabet og se, hvad du mangler. Det er selvfølgelig vigtigt at lave en omfattende indkøbsseddel, så du ikke glemmer noget, når du står i supermarkedet, men det er måske endnu vigtigere, at du holder dig til listen. Det er nemt at lade sig lokke af tilbud på chips, sodavand og is, men hvis der på listen står broccoli, asparges og rosenkål, ja, så er det kun det, du skal købe. Hele idéen med at lave en indkøbsliste er jo, at du køber det – og kun dét – der står på sedlen. Undgå derfor så vidt muligt at lave impulskøb, selvom det kan være fristende at lægge en plade chokolade på kassebåndet.

Spar penge i hverdagen - Laankvik.dkKøb på tilbud – spar penge på mad

At læse tilbudsaviser og gå på tilbudsjagt er måske ikke det sjoveste i verden, men når du ser, hvor mange penge du rent faktisk kan spare på mad, bliver det lige pludselig tiden og besværet værd. Hvis du tager dig tid til at gennemgå de forskellige tilbudsaviser, der jævnligt dumper ind ad brevsprækken, vil du opdage, at supermarkederne tit og ofte kører med meget fordelagtige tilbud på varer, du bruger hver eneste dag.

Hvis du har en madplan, bliver det endnu nemmere at kigge efter tilbud. I så fald ved du altid, hvad der står på menuen, og derfor bliver det en del lettere at finde kyllingefars eller fiskefilet på tilbud, så du kan spare penge på madbudgettet. Gør det eventuelt til en konkurrence, hvor det gælder om at spare mest muligt på de dagligvarer, I som familie bruger i hverdagen. Hvem kan eksempelvis finde den billigste ketchup, og hvor er det nu lige, at der er tilbud på den gode grøntsagsblanding? Vinderen er den person, der har sparet mest, og han/hun skal selvfølgelig belønnes med noget lækkert, så der er en ekstra motivation for at spare så meget som muligt i hverdagen.

Køb dagligvarer på nettet – kan man spare penge her?

I de seneste par år har de traditionelle, fysiske supermarkedet fået konkurrence fra flere forskellige online dagligvarebutikker, som tilbyder en alternativ løsning, end den de fleste er vant til og kender. Hvis du gerne vil spare penge på dine dagligvarer, så kan det være en mulighed at undersøge en af de mange online supermarkeder, der efterhånden findes på internettet. Her finder du alle de gængse hverdagsprodukter, du kender og elsker, til en fordelagtig pris. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, hvad du skal betale for levering, før du kan konkludere, om du kan spare penge eller ej.

Opbyg et lager, så du undgår at købe dyrt

Det sidste råd i denne omgang lyder, at du bør overveje at opbygge et lager af de mest nødvendige dagligvarer, så du altid er helgarderet mod høje priser. Det kan eksempelvis være en fordel at købe stort ind af nudler, kød, dåsetomat og ketchup, så du altid har en reserve, du kan tære på, hvis der ikke er nogen aktuelle tilbud, du kan benytte dig af.

Det er dog ikke kun mad, du kan hamstre. Toiletpapir, køkkenpapir, sæbe, shampoo og lignende kan du også med fordel købe i rigelige mængder, når der er tilbud, så du har nok til næste gang, butikkerne har tilbud. På denne måde får du altid disse varer til en lav pris, så du ikke belaster budgettet mere end højst nødvendigt.

Med ovenstående råd bør du være i stand til at spare penge i hverdagen, så du har råd til mere af alt det sjove – uanset om det er en tur i biografen, restaurantbesøg eller noget helt tredje.

Nemme lån

Sådan får du nemme lån.

Det er i løbet af de sidste par år blevet lettere at låne penge. Dette kommer sig af, at internettet har udviklet algoritmer og sikkerhed til at håndtere og administrere lån nemt og bekvemt. Disse nemme lån kommer dig til gode som kunde, så du kan spare tid og penge, når du låner penge bekvemmeligt hjemmefra. Mange forskellige låneselskaber gør det nemlig muligt at låne penge lynhurtigt. Pengene vil typisk kunne findes på din bankkonto inden et par døgn. Internettet gør ikke blot lånet nemmere men også billigere, da konkurrencen på markedet øges, og også bankerne tvinges til at overveje priserne.

Vi har gjort det endnu nemmere for dig at finde det bedste og billigste lån. Lånene er sat op, så de kan sammenlignes uden besvær. Når du har fundet det lån, du ønsker at tage, kræves der kun et par klik, nogle få oplysninger indtastes, og så er pengene på vej.

I vores sammenligningstabeller har vi forsøgt at skabe et overblik over mange forskellige danske låneselskaber. Laankvik.dk er spækket med gode råd, relevant information, artikler om nicher, og alt hvad der skal til for at gøre dig i stand til at tage et nemt lån på et oplyst grundlag. Vi rådgiver blandt andet om forskellige låntyper såsom kviklån, sms-lån og lån til unge, samt hvad man gør, hvis man står i RKI. Det er vigtigt at være klædt godt på, når du låner penge, der er nemlig mange penge på spil.

Gode grunde til at låne på nettet

  1. Onlinelån er nemme lån.
    Når du låner på nettet, skal du hverken tale fysisk eller telefonisk med dit låneselskab. Det hele foregår via nettet, hvilket i høj grad eliminerer ventetid og besværligheder.
  2. Onlinelån er billige.
    Fordi det går så stærkt, og der er så lidt administration, kan omkostningerne holdes meget lavt. Nemme lån er med andre ord billige lån.
  3. Onlinelån er hurtige.
    Du venter sjældent mere end et par dage, efter du har ansøgt om et lån. Det kan mange gange være et spørgsmål om timer, før du ser pengene på din konto

Er et online lån noget for dig?

Der kan være mange grunde til, at et online lån er noget for dig. Det kan være, du står og mangler penge til drømmebrylluppet? Er det en rejse til sydens sol, der skal til for at sætte kulør på hverdagen? Mangler du lidt ekstra penge i hverdagen til de uforudsete udgifter, der pludselig melder deres ankomst? Uanset hvad du skal bruge pengene til, så er et lån helt sikkert noget for dig, der gerne vil slippe for at forklare bankrådgiveren, hvad pengene skal bruges til. Desuden kan et lån også være løsningen for dig, der ønsker hurtig behandlingstid, så du hurtigt og nemt får pengene ind på kontoen.

Gode råd til at få et nemt lån

Gode råd til et lån på nettet

Når du tager et nemt lån, kan du selv være med til at sørge for, at det går så glat som muligt ved hjælp af forskellige metoder. Husk for eksempel altid at afsøge markedet, før du vælger, hvor du vil låne. På denne måde finder du det bedst mulige tilbud, hvilket giver dig ekstra råderum og en nemmere hverdag fremover. Du bør også sende låneansøgninger tidligt om morgenen i hverdage, så dit lån bliver behandlet samme eller følgende dag.

Godt at vide, når du skal låne penge

Inden du skal i gang med at optage et af de utallige online lån, der udbydes, er der nogle krav, der er vigtige at have styr på. For at kunne låne penge skal du være fyldt 18 år. Dog er der nogle låneudbydere, der forlanger, at du er fyldt 25 år. Desuden stiller de fleste låneudbydere krav til, at du ikke må være registreret som dårlig betaler hos Experian. Experian er tidligere kendt under navnet RKI (Riebers Kredit Information). Det er derfor vigtigt, at du inden optagelse af et lån har styr på dit økonomiske råderum, så du sikrer dig, at du kan tilbagebetale pengene igen. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du risikere at blive registreret som dårlig betaler hos Experian, hvilket vil mindske dine muligheder for at optage lån i fremtiden. Når du har styr på ovenstående forudsætninger, er du klar til at finde det rette lån til den bedste pris ved at bruge vores sammenligningsoversigt.

Kig endelig rundt på hele vores hjemmeside, og bliv inspireret til at optimere din låneproces.

Lån penge uden sikkerhed

Hvis du ikke har en million i banken eller i huset, kan det være svært at få et lån i banken. Specielt i disse tider går bankerne med livrem og seler, da krisen stadig kan mærkes på bundlinjen. Det kan være et stort problem for eksempelvis unge førstegangskøbere, at de ikke kan få lov til at låne til huset eller lignende.

Den gode nyhed er, at der i de sidste par år er dukket mange låneselskaber op på nettet, der tilbyder lån uden sikkerhed. Du behøver altså ikke allerede eje en masse for at få lov til at optage disse lån. Selskabet vurderer i stedet, om det er realistisk, at du kan betale afdragene, lånet kræver ud fra din nuværende indkomst og udgifter. Lån uden sikkerhed er som regel dyrere end lån, hvor långiver får stillet nogle aktiver i pant, da långiver løber en større risiko ved give lånet. Men ofte er det ikke alt for voldsomme renter, der kræves.

Privatlån uden sikkerhed er attraktive for folk med god kreditværdighed

Personlige lån uden sikkerhed kan især være nyttige til at betale dyr kreditkort-gæld af med. Usikrede personlige lån er ellers berygtede for at bebyrde kæmpende låntagere med høje renter og store gebyrer. Men lånene er blevet bedre for forbrugeren i takt med, at selskaber tilbyder attraktive priser til låntagere med høje kreditvurderinger.

Ændringen skyldes øget konkurrence mellem långivere, der alle forsøger at lokke kunder, som anses for at have lille risiko for at misligholde et lån. Långiverne tilskynder forbrugerne til at bruge personlige lån til at afbetale kreditkort og andre typer af gæld, der bærer en højere rente.

Personlige lån uden sikkerhed er ikke bakket op af pantsættelse i personlige aktiver, og kan bruges til en række forskellige formål, herunder at købe en bil, renovere et hus eller tage en ferie. Hvis låntagerne misligholder lånet, vil deres kreditvurdering sandsynligvis nedjusteres, men de vil ikke være nødt til at lade huset gå på tvangsauktion eller være tvunget til at sælge bilen.

Långivere godkender ofte lån til låntagere med en stærk kredit hurtigt, i nogle tilfælde på samme dag og med relativt lidt papirarbejde. De fleste långivere kontrollerer låntagernes kreditrapporter og beder om indkomstinformation, men det er ikke altid påkrævet, at lånetager fremviser bevis for indkomst og aktiver.

Låntagere med en stærk kreditvurdering kan spare tusindvis af kroner i renter over tid. Samlet set kan personlige lån uden sikkerhed stadig have høje renter, men satserne kan være meget lavere for kunder, långivere overveje mere pålidelige.

I modsætning til kreditkortlån – også kendt som kviklån, behøver låntagere, der tager online lån typisk ikke bekymre sig om rentestigninger, fordi renterne på privatlån normalt er faste.

Men det er værd at sammenligne de satser, der tilbydes af forskellige långivere. Her på siden kan potentielle låntagere sammenligne mulighederne.

Mange långivere tager ikke gebyrer for at give et lån uden sikkerhed. Du bør derfor altid tjekke vilkårene på alle de forskellige tilbud. Derudover skal du huske, at en god kreditvurdering kan være guld værd. God hvad du kan for være så pålidelig som overhovedet muligt.

Lån uden sikkerhed – vælg lån online

Det er ikke gratis at låne penge, og det ved langt de fleste heldigvis godt. Det er dog ikke alle, der er klar over, at de mere traditionelle låntyper rent faktisk kræver, at du stiller sikkerhed for at kunne få bevilget et lån. Men hvad vil det helt præcist sige, at du stiller din bil eller dit hus som sikkerhed for et lån? I denne artikel finder du en forklaring på, hvad sikkerhedsstillelse egentlig er, hvorfor du bør undgå at stille sikkerhed, og hvor du finder de billigste lån uden sikkerhed.

Hvad betyder sikkerhed, når man taler om lån?

Hvis du har drøftet dine lånemuligheder med banken, vil du med stor sandsynlighed være stødt på begrebet ”sikkerhed”. Det lyder jo meget positivt, og det er dbil-penge-uden-sikkerhedet da til dels også – for banken, ikke dig. Sikkerhed henviser til, at du som låntager tilbyder långiver sikkerhed i et værdifuldt aktiv, som denne kan kræve solgt, hvis du ikke er i stand til at overholde dine gældsforpligtelser. Det lyder måske en smule kompliceret, hvorfor det kan være nemmere at tage udgangspunkt i følgende eksempel:

Du vil gerne låne 100.000 kr. i banken, men banken ønsker sikkerhed (som er et andet ord for pant) i din ejerbolig eller bil, som begge kan kategoriseres som værdifulde aktiver, altså ting der har en værdi, som let kan indfries, såfremt du ikke betaler iht. aftalen. Du indvilger i, at banken får pant i din bil, hvorfor du bliver godkendt til lånet – du har således pantsat din bil. Pengene overføres til din konto, og du kan nu benytte beløbet til det, du har aftalt med banken. Du bliver efterfølgende opsagt på dit arbejde, hvorfor du mister din faste månedlige indtægt, og du kan nu ikke betale afdrag eller renter til banken. I værste fald kan dette resultere i, at banken kan kræve bilen solgt, og de penge, salget indbringer, tilfalder således banken, så de kan dække deres tab.

Det kan således være en dyr fornøjelse at stille sikkerhed, når man låner penge. Alle og enhver kan havne i en situation, hvor man i en kortere eller længere periode ikke har mulighed for at betale afdrag og renter, men situationen bliver først rigtig frustrerende, hvis du i forbindelse med optagelsen af lånet har stillet et eller flere aktiver i sikkerhed for din betalingsevne. Derfor anbefaler vi altid, så vidt det er muligt, at du vælger et lån uden sikkerhed, så du undgår at havne i en situation, hvor du må gå fra hus og hjem eller vinke farvel til din bil.

Hvor kan jeg låne penge uden sikkerhed?

Hvis du også kan se den markante ulempe, der er ved lån, hvor du er nødsaget til at stille sikkerhed, så bør du for alt i verden ikke vælge et lån i banken, hvor hovedreglen er, at du altid skal stille sikkerhed, så banken kan få sit tab dækket, i tilfælde af at du ikke er i stand til at betale dit lån tilbage som aftalt.

Du kommer ikke uden om at stille sikkerhed, hvis du har planer om at låne penge til et boligkøb eller andre investeringer, hvor du har behov for at låne større summer. De mere almindelige og gængse låntyper, herunder realkreditlån, banklån og boliglån, kræver alle sikkerhed i fast ejendom eller andre værdifulde og letomsættelige aktiver, så hvis du har planer om at blive boligejer, bør du indstille dig på at stille sikkerhed.

Er dine behov knap så store, er der heldigvis masser af muligheder for at ikke at stille sikkerhed, når du låner penge. På internettet er langt de fleste lån uden sikkerhed, og du kan derfor roligt skrive under på de lånetilbud, du bliver præsenteret for. Især de hurtige og mindre lån såsom kviklån, minilån og mikrolån kræver sjældent, at du stiller nogen som helst form for sikkerhed, mens krav om sikkerhedsstillelse kan forekomme ved de mere omfattende forbrugslån, hvor du har mulighed for at låne helt op til 400.000 kr. Her er det naturligt, at långiver gerne vil have en vis sikkerhed for, at du er i stand til at betale det lånte beløb tilbage, men hvis du blot har brug for et par tusind eller 20, kan du uden besvær finde et lån, hvor sikkerhed ikke er noget krav.

Lån via Lånkvik

Her på Lånkvik har vi gjort det hårde arbejde for dig, og du slipper derfor for at skulle gennemsøge lånemarkedet for lån uden sikkerhed. Vi har nemlig samlet et bredt udvalg af lånetilbud. Vi anbefaler således, at du benytter vores platform, hvis du ønsker at låne penge uden at stille sikkerhed, uden at du på nogen måde er nødsaget til at betale tårnhøje gebyrer eller urimelige renter. På denne måde forbedrer du dine chancer for at finde lige netop det lån, der passer til dine behov.

Lån penge til dit indskud her

Hvis du står og mangler penge til depositum eller indskud på en lejlighed, kan du låne pengene i banken eller hos et finansieringsselskab. Idet beløbet som regel ikke er specielt stort, er der tale om et forbrugslån uden sikkerhed.

Det kan være svært at få råd til at flytte. Først er der alle de istandsættelser, du måske skal betale for, i den lejlighed du flytter fra. Dernæst ser man ofte, at man skal betale dobbelt husleje i en eller flere måneder, fordi der er et opsigelsesvarsel på tre måneder i den gamle lejlighed. Derudover skal der ofte købes nye ting ind til den nye lejlighed. Sidst med ikke mindst skal der betales indskud på tre måneders leje til din nye udlejer.

Der kan med andre ord være mange gode grunde til at have brug for et lån til indskuddet. Som du kan se ovenfor, er der masser af selskaber, der tilbyder små, hurtige lån til indskuddet, eller hvad du har brug for. Som låntager er det din opgave at finde det billigste lån, der ligger op til nogle betingelser, som du kan stå inde for. Det kan for eksempel være afgørende for dig, hvor hurtigt, du skal betale tilbage, hvor meget du kan få lov til at låne, eller hvad lånet kommer til at koste dig i all. Det kommer an på din specifikke situation.

Særlige vilkår for lån til indskud

Du kan låne penge rentefrit af kommunen til indskud og depositum under visse omstændigheder. Det kræver at du ikke ejer ret meget, og at lejligheden er alment boligbyggeri eller ældrebolig. Du kan ikke søge om lån, hvis du flytter i en almen ungdomsbolig uden selvstændigt køkken.

Reglerne er forskellige alt efter, hvilken kommune du bor i, men de fleste kommuner har den regel, at det er muligt at få lån til maksimum 6 måneders indskud, hvis kommunen har anvist en bolig i privatejet udlejningsejendom. Ansøgningen sker på det lokale kommunekontor.

Kommunen kan give afslag på din ansøgning om lån til beboerindskud, selvom din husstands indkomst ligger under grænsen. Der kan være forskellige grunde til dette. Hvis du ikke har behov for lånet ifølge kommunen samlede vurdering, kan kommunen vælge at sige nej til lånet. Det kan blive vurderet, hvis du eksempelvis har en formue, der er stor nok til, at du selv kan betale indskuddet, eller hvis din indkomst kun er under grænsen i en afgrænset periode. Det kan også ske, hvis du bor i en bolig, kommunen mener, er af tilfredsstillende karakter i samme kommune eller byområde. En tredje grund kan være, at lejen overstiger halvdelen af din husstandsindkomst.

Der findes ikke nogen særlige skatteforhold for indskud til lejeboliger. Det er dog muligt at få fradrag for renteudgifterne, hvis man tager et lån til indskud.

Lån til ferie – Læs om mulighederne

Står du og har planlagt en ferie, som du pludselig ikke har råd til på grund af uforudsete udgifter? Det er virkelig ærgerligt, når man har glædet sig til at komme lidt væk og stresse af på solrige strande, hvis man bliver forhindret på grund af dårlig økonomi.

Du behøver ikke kun at drømme om hvide strande og eksotiske cocktails, selv om din økonomi er slunken. Med et lån til din ferie fra et af de nedenstående selskaber, kan du gøre drømmen til virkelighed.

Der er mange muligheder. Det handler bare om at finde det rigtige for dig.

Med et lån til ferien kan du tage den spontane storbyferie, krydstogt eller daseferie, du lige trænger til uden at vente, til bankkontoen tillader det. Du har sikkert stået i den situation at måtte melde fra til kæresten eller vennerne, der ville have dig med på drømmeferie, hvorefter du måtte se dem forsvinde uden dig. Det værste er næsten at høre alle historierne bagefter og de oplevelser, du er gået glip af.

Tag på ferie nu – betal senere

Flere rejsebureauer tilbyder rejser på afbetaling via diverse låneselskaber. Eksempelvis tilbyder Star Tour et så kaldt Star Tour Card, hvor du kan få kredit op til 30.000 kr. og typisk betaler af over et år. ÅOP’en ligger ofte omkring de 23 %, og det er jo temmelig hæderligt.

Hos Easy Tours kan du få rejser – hold fast – helt uden renter og gebyrer! Du kan få fra 10.000 kr. til 30.000 kr. i kredit, og du bestemmer selv, om du vil betale af over 5, 10, 15 eller 20 måneder. Man skal ikke engang stille sikkerhed for forbrugslånet hos Easy Tours. Du får ikke bedre betingelser på et lån nogen steder.

Lån til ferie – hav altid styr på betingelserne

Når du tager lån til ferien, skal du ligesom med alle andre lån sikre dig, at du kan betale de månedlige afdrag, som du hæfter for. Hvis der ikke er plads til at betale 500 – 6000 kr. af om måneden, bør du selvfølgelig lade være. Der er jo ikke meningen, at du skal gå rundt på din ferie og bekymre dig om din økonomi. Men for mange mennesker gør det hele forskellen, at de ikke skal betale alle pengene på én gang. Et alternativ måde at låne til ferien på er ved at optage et mobillån, som er blevet ret populært.

Husk, at ikke alle lånudbydere er lige gennemsigtige og billige. Spørg altid ind til betingelserne, så du er sikker på, at du har fået det hele med. På den måde slipper du for ubehagelige overraskelser. Det kan være en god idé at opsøge uvildige tredjepartsberetninger om udbyderen såsom denne side, før du træffer den endelige beslutning om at låne penge.

Når du har styr på disse ting, og hvis du kan finde en slat penge hver måned det kommende år, så er det bare med at tage et lån til den ferie, du altid har drømt om. God ferie!