Lån penge uden sikkerhed

Hvis du ikke har en million i banken eller i huset, kan det være svært at få et lån i banken. Specielt i disse tider går bankerne med livrem og seler, da krisen stadig kan mærkes på bundlinjen. Det kan være et stort problem for eksempelvis unge førstegangskøbere, at de ikke kan få lov til at låne til huset eller lignende.

Den gode nyhed er, at der i de sidste par år er dukket mange låneselskaber op på nettet, der tilbyder lån uden sikkerhed. Du behøver altså ikke allerede eje en masse for at få lov til at optage disse lån. Selskabet vurderer i stedet, om det er realistisk, at du kan betale afdragene, lånet kræver ud fra din nuværende indkomst og udgifter. Lån uden sikkerhed er som regel dyrere end lån, hvor långiver får stillet nogle aktiver i pant, da långiver løber en større risiko ved give lånet. Men ofte er det ikke alt for voldsomme renter, der kræves.

Privatlån uden sikkerhed er attraktive for folk med god kreditværdighed

Personlige lån uden sikkerhed kan især være nyttige til at betale dyr kreditkort-gæld af med. Usikrede personlige lån er ellers berygtede for at bebyrde kæmpende låntagere med høje renter og store gebyrer. Men lånene er blevet bedre for forbrugeren i takt med, at selskaber tilbyder attraktive priser til låntagere med høje kreditvurderinger.

Ændringen skyldes øget konkurrence mellem långivere, der alle forsøger at lokke kunder, som anses for at have lille risiko for at misligholde et lån. Långiverne tilskynder forbrugerne til at bruge personlige lån til at afbetale kreditkort og andre typer af gæld, der bærer en højere rente.

Personlige lån uden sikkerhed er ikke bakket op af pantsættelse i personlige aktiver, og kan bruges til en række forskellige formål, herunder at købe en bil, renovere et hus eller tage en ferie. Hvis låntagerne misligholder lånet, vil deres kreditvurdering sandsynligvis nedjusteres, men de vil ikke være nødt til at lade huset gå på tvangsauktion eller være tvunget til at sælge bilen.

Långivere godkender ofte lån til låntagere med en stærk kredit hurtigt, i nogle tilfælde på samme dag og med relativt lidt papirarbejde. De fleste långivere kontrollerer låntagernes kreditrapporter og beder om indkomstinformation, men det er ikke altid påkrævet, at lånetager fremviser bevis for indkomst og aktiver.

Låntagere med en stærk kreditvurdering kan spare tusindvis af kroner i renter over tid. Samlet set kan personlige lån uden sikkerhed stadig have høje renter, men satserne kan være meget lavere for kunder, långivere overveje mere pålidelige.

I modsætning til kreditkortlån – også kendt som kviklån, behøver låntagere, der tager online lån typisk ikke bekymre sig om rentestigninger, fordi renterne på privatlån normalt er faste.

Men det er værd at sammenligne de satser, der tilbydes af forskellige långivere. Her på siden kan potentielle låntagere sammenligne mulighederne.

Mange långivere tager ikke gebyrer for at give et lån uden sikkerhed. Du bør derfor altid tjekke vilkårene på alle de forskellige tilbud. Derudover skal du huske, at en god kreditvurdering kan være guld værd. God hvad du kan for være så pålidelig som overhovedet muligt.

Lån uden sikkerhed – vælg lån online

Det er ikke gratis at låne penge, og det ved langt de fleste heldigvis godt. Det er dog ikke alle, der er klar over, at de mere traditionelle låntyper rent faktisk kræver, at du stiller sikkerhed for at kunne få bevilget et lån. Men hvad vil det helt præcist sige, at du stiller din bil eller dit hus som sikkerhed for et lån? I denne artikel finder du en forklaring på, hvad sikkerhedsstillelse egentlig er, hvorfor du bør undgå at stille sikkerhed, og hvor du finder de billigste lån uden sikkerhed.

Hvad betyder sikkerhed, når man taler om lån?

Hvis du har drøftet dine lånemuligheder med banken, vil du med stor sandsynlighed være stødt på begrebet ”sikkerhed”. Det lyder jo meget positivt, og det er dbil-penge-uden-sikkerhedet da til dels også – for banken, ikke dig. Sikkerhed henviser til, at du som låntager tilbyder långiver sikkerhed i et værdifuldt aktiv, som denne kan kræve solgt, hvis du ikke er i stand til at overholde dine gældsforpligtelser. Det lyder måske en smule kompliceret, hvorfor det kan være nemmere at tage udgangspunkt i følgende eksempel:

Du vil gerne låne 100.000 kr. i banken, men banken ønsker sikkerhed (som er et andet ord for pant) i din ejerbolig eller bil, som begge kan kategoriseres som værdifulde aktiver, altså ting der har en værdi, som let kan indfries, såfremt du ikke betaler iht. aftalen. Du indvilger i, at banken får pant i din bil, hvorfor du bliver godkendt til lånet – du har således pantsat din bil. Pengene overføres til din konto, og du kan nu benytte beløbet til det, du har aftalt med banken. Du bliver efterfølgende opsagt på dit arbejde, hvorfor du mister din faste månedlige indtægt, og du kan nu ikke betale afdrag eller renter til banken. I værste fald kan dette resultere i, at banken kan kræve bilen solgt, og de penge, salget indbringer, tilfalder således banken, så de kan dække deres tab.

Det kan således være en dyr fornøjelse at stille sikkerhed, når man låner penge. Alle og enhver kan havne i en situation, hvor man i en kortere eller længere periode ikke har mulighed for at betale afdrag og renter, men situationen bliver først rigtig frustrerende, hvis du i forbindelse med optagelsen af lånet har stillet et eller flere aktiver i sikkerhed for din betalingsevne. Derfor anbefaler vi altid, så vidt det er muligt, at du vælger et lån uden sikkerhed, så du undgår at havne i en situation, hvor du må gå fra hus og hjem eller vinke farvel til din bil.

Hvor kan jeg låne penge uden sikkerhed?

Hvis du også kan se den markante ulempe, der er ved lån, hvor du er nødsaget til at stille sikkerhed, så bør du for alt i verden ikke vælge et lån i banken, hvor hovedreglen er, at du altid skal stille sikkerhed, så banken kan få sit tab dækket, i tilfælde af at du ikke er i stand til at betale dit lån tilbage som aftalt.

Du kommer ikke uden om at stille sikkerhed, hvis du har planer om at låne penge til et boligkøb eller andre investeringer, hvor du har behov for at låne større summer. De mere almindelige og gængse låntyper, herunder realkreditlån, banklån og boliglån, kræver alle sikkerhed i fast ejendom eller andre værdifulde og letomsættelige aktiver, så hvis du har planer om at blive boligejer, bør du indstille dig på at stille sikkerhed.

Er dine behov knap så store, er der heldigvis masser af muligheder for at ikke at stille sikkerhed, når du låner penge. På internettet er langt de fleste lån uden sikkerhed, og du kan derfor roligt skrive under på de lånetilbud, du bliver præsenteret for. Især de hurtige og mindre lån såsom kviklån, minilån og mikrolån kræver sjældent, at du stiller nogen som helst form for sikkerhed, mens krav om sikkerhedsstillelse kan forekomme ved de mere omfattende forbrugslån, hvor du har mulighed for at låne helt op til 400.000 kr. Her er det naturligt, at långiver gerne vil have en vis sikkerhed for, at du er i stand til at betale det lånte beløb tilbage, men hvis du blot har brug for et par tusind eller 20, kan du uden besvær finde et lån, hvor sikkerhed ikke er noget krav.

Lån via Lånkvik

Her på Lånkvik har vi gjort det hårde arbejde for dig, og du slipper derfor for at skulle gennemsøge lånemarkedet for lån uden sikkerhed. Vi har nemlig samlet et bredt udvalg af lånetilbud. Vi anbefaler således, at du benytter vores platform, hvis du ønsker at låne penge uden at stille sikkerhed, uden at du på nogen måde er nødsaget til at betale tårnhøje gebyrer eller urimelige renter. På denne måde forbedrer du dine chancer for at finde lige netop det lån, der passer til dine behov.