Lån penge til dit indskud her

Hvis du står og mangler penge til depositum eller indskud på en lejlighed, kan du låne pengene i banken eller hos et finansieringsselskab. Idet beløbet som regel ikke er specielt stort, er der tale om et forbrugslån uden sikkerhed.

Det kan være svært at få råd til at flytte. Først er der alle de istandsættelser, du måske skal betale for, i den lejlighed du flytter fra. Dernæst ser man ofte, at man skal betale dobbelt husleje i en eller flere måneder, fordi der er et opsigelsesvarsel på tre måneder i den gamle lejlighed. Derudover skal der ofte købes nye ting ind til den nye lejlighed. Sidst med ikke mindst skal der betales indskud på tre måneders leje til din nye udlejer.

Der kan med andre ord være mange gode grunde til at have brug for et lån til indskuddet. Som du kan se ovenfor, er der masser af selskaber, der tilbyder små, hurtige lån til indskuddet, eller hvad du har brug for. Som låntager er det din opgave at finde det billigste lån, der ligger op til nogle betingelser, som du kan stå inde for. Det kan for eksempel være afgørende for dig, hvor hurtigt, du skal betale tilbage, hvor meget du kan få lov til at låne, eller hvad lånet kommer til at koste dig i all. Det kommer an på din specifikke situation.

Særlige vilkår for lån til indskud

Du kan låne penge rentefrit af kommunen til indskud og depositum under visse omstændigheder. Det kræver at du ikke ejer ret meget, og at lejligheden er alment boligbyggeri eller ældrebolig. Du kan ikke søge om lån, hvis du flytter i en almen ungdomsbolig uden selvstændigt køkken.

Reglerne er forskellige alt efter, hvilken kommune du bor i, men de fleste kommuner har den regel, at det er muligt at få lån til maksimum 6 måneders indskud, hvis kommunen har anvist en bolig i privatejet udlejningsejendom. Ansøgningen sker på det lokale kommunekontor.

Kommunen kan give afslag på din ansøgning om lån til beboerindskud, selvom din husstands indkomst ligger under grænsen. Der kan være forskellige grunde til dette. Hvis du ikke har behov for lånet ifølge kommunen samlede vurdering, kan kommunen vælge at sige nej til lånet. Det kan blive vurderet, hvis du eksempelvis har en formue, der er stor nok til, at du selv kan betale indskuddet, eller hvis din indkomst kun er under grænsen i en afgrænset periode. Det kan også ske, hvis du bor i en bolig, kommunen mener, er af tilfredsstillende karakter i samme kommune eller byområde. En tredje grund kan være, at lejen overstiger halvdelen af din husstandsindkomst.

Der findes ikke nogen særlige skatteforhold for indskud til lejeboliger. Det er dog muligt at få fradrag for renteudgifterne, hvis man tager et lån til indskud.