Gode råd: Når du har brug for et lille lån

Det kan ske for alle. Nogle gange sker der noget i vores liv, der gør, at vi har brug for lidt ekstra penge. Det kan være til reparation af bilen, til nye studiebøger eller noget helt andet. Det er typisk ikke mange penge, og for nogen vil ikke være noget problem at betale. Har du en meget stram økonomi, kan det være sådan noget, der sætter hele budgettet over styr. Vi giver her gode råd, hvad du kan gøre, når du har brug for et lille lån.

Låne fra familier eller venner?

Der er selvfølgelig altid mulighed for at høre sin familie eller sine venner, om det er muligt at låne af dem. Det kan dog være lidt problematisk at låne af familie og venner, da der hurtigt opstår en speciel stemning imellem jer, når I er sammen. Du tør næsten ikke bruge penge foran dem, for vil de ikke med det samme tænke, at de penge kunne du bruge til at betale lånet til dem af med.

Vi anbefaler, at du overvejer en anden mulighed, hvis du allerede nu kan se, det kan skabe et problem. Anser du i stedet dette for den bedste udvej, er det en god idé, I får skrevet nogle klare aftaler op. På den måde er alle enige om, hvornår og hvor meget der skal betales tilbage af gangen.

Er det sikkert at låne fra online låneudbydere?

Mange er begyndt at ty til at låne penge online via diverse kviklån. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved denne metode. Man skal især være opmærksom på, at der kan være høje renter ved sådan et type lån. Det kan derfor være en dyr omgang at begive sig ud i et kviklån, hvis du ved, der kommer til at gå lang tid, før du kan betale det hele tilbage.

Der findes dog også kviklån, der er gratis, hvis man betaler pengene tilbage indenfor fx 30 dage. Lån penge gratis, hvis du fx kan betale til den første kommende måned. Det vil typisk være et mindre lån, der ikke vil ødelægge din økonomi i den næste måned, når du skal betale pengene tilbage.

Skal jeg gå til min bank?

Du kan selvfølgelig også vælge at gå til din bank for at høre, om du kan låne pengene der. Det vil typisk blive betegnet som et forbrugslån, og der vil derfor være høje renter i forhold til andre typer lån. Det kan være svært at få et lån i banken, hvis det er et meget lille lån. Det er selvfølgelig altid værd at undersøge, hvor man får det bedst mulige lån, og om det er muligt at låne i banken.